mandag 10. september 2012

Dåp i Randaberg menighet

I dåpen blir mennesket tatt i mot i den kristne menighet og blir en del av Guds familie. Dåpen er en offentlig handling og gjennomføres nesten uten unntak som en del av gudstjenestene. I Randaberg menighet er det gudstjenester med dåp flere ganger i måneden. Se oversikt over kommende gudstjenester for å se hvilke datoer som er aktuelle. Det vanligste er at barna blir båret til dåpen mens de er små, men også voksne som ikke er døpt kan be om dåp.


1. Bestilling av dåp. For å gjøre avtale om dåp ringer du menighetskontoret der du bor. Dere avtaler da hvilken dato dere ønsker å ha dåpen. Vi oppfordrer til å ha dåpen i den lkoale kirken. Dere er velkomne til å bestille dåp i Randaberg også om dere er bosatt utenfor kommunen.(se kontaktinfo i høyre marg). Dersom dere bor utenfor kommunen må dere, i tillegg til å avtale med Randaberg menighet, også ta kontakt med deres lokale menighetskontor for å avtale dåpssamtale der.

2. Valg av faddere. Det er foreldrene som velger faddere når et barn skal døpes. Fadderne skal være fylt 15 år og være medlem av Den norske kirke eller et kirkesamfunn som ikke forkaster barnedåpen. Det skal være fra to til seks faddere, og minst to av dem må være tilstede i kirken under dåpshandlingen.

3. Dåpssamtale. Dersom dere er bosatt i Randaberg tar presten kontakt med dere omtrent en uke før dåpshandlingen for å avtale en dåpssamtale. Dåpssamtalen gjennomføres enten hjemme hos dere eller på menighetskontoret.

4. I kirken. Det blir reservert en benk til hvert dåpsfølge framme i kirken på venstre side. Det er tidsnok å møte opp et kvarter før gudstjenesten begynner ( Gudstjensten begunner vanligvis kl 11.00). Dåpssakrestiet ligger framme til venstre i kirken. Det kan benyttes både før og under gudstjenesten etter behov. Dåpshandlingen gjennomføres tidlig i gudstjenesten.

Les mer om dåpen på Den norske kirkes nettsider.